Hälsningar från värdarna

En hälsning från Henrik

Henrik Stenson

Den första upplagan av Scandinavian Mixed var ett otroligt viktigt steg för herr- och damgolfen i och utanför Sverige.

En av många saker som Annika och jag har gemensamt är passionen för att få sporten att växa. Och den här tävlingen är ett lysande tillfälle att inspirera nästa generation genom att visa upp de bästa herr- och damspelarna och samtidigt.

För barn och ungdomar i Sverige blir det här en fantastisk möjlighet att komma nära sina idoler och samtidigt vara en del av ett banbrytande event på Halmstad Golfklubb. Att uppleva när herrar möter damer i samma tävling på samma bana och med samma prispott.

Tävlingen skapar också goda förutsättningar att fortsätta arbetet med Henrik Stenson foundation där vi strävar efter att få sporten att växa genom ungdomsverksamhet för både tjejer och killar Stenson Sunesson Junior Challenge. Där ingår även tävlingar och läger för paragolfare. Jag tror att Scandinavian Mixed kan bli ett gott exempel på inkludering och genom att inspirera både tjejer och killar till golfen hoppas jag att vi kommer få se fler event av den här typen runtom i världen framöver.

En hälsning från Annika

Det här är ett speciellt event av många anledningar och Henrik och jag ser verkligen fram emot att få välkomna besökare och spelare till Halmstad Golfklubb. Tillsammans ska vi uppleva den allra första upplagan av Scandinavian Mixed.

Jag älskar inkluderingen med den tävlingen. Att herrar och damer   alla golfproffs tävlar tillsammans i Sverige  på samma bana och för samma prissumma. Det är fantastiskt för golfen.

Henrik och jag ser på golfen på samma sätt. Vi vill båda inspirera nästa generation och också få golfen att växa i världen. Genom ANNIKA foundation har jag privilegiet att faktiskt försöka nåde målen och också i min nya roll som President of the International Golf federation. Och jag tror att Scandinavian Mixed kommer spela en viktig roll för hur vi ska ta oss dit. Genom att samla de bästa herrarna och de bästa damerna på samma bana lyfter tävlingen stiftelsens mission om att få golfen att växa bland tjejer. Min förhoppning är att många tjejer kommer följa Scandinavian Mixed och känna självförtroende att en dag också kunna delta i den här typen av tävling.

Scandinavian Mixed känns också viktig på ett personligt plan. Jag växte upp med att spela med killar. Den här golftävlingen sluter min cirkel. Jag tycker att det känns väldigt roligt att dra igång äventyret med Scandinavian Mixed och visa tjejer och killar i och utanför Sverige möjligheterna med den här underbara sporten.