Skip to content

FRAMTIDENS GOLFTÄVLING

Vi är stolta att kunna presentera en världsnyhet inom golf. Scandinavian Invitation får nytt format och blir Scandinavian Mixed. Tillsammans med två av svensk golfs största och mest framgångsrika profiler – Henrik Stenson och Annika Sörenstam skapar vi något helt unikt.

Golfproffsen från herrtouren och damtouren spelar mot varandra på samma bana och slåss om gemensamma prispengar och samma trofé. Som en del av European Tours engagemang för breddning inom golfen, öppnar Scandinavian Mixed upp tävlingsformatet där vi kommer att se 78 manliga och 78 kvinnliga golfspelare på Bro Hof Slott Golf Club, utanför Stockholm, den 11–14 juni 2020.

Tävling är sanktionerad av både European Tour och Ladies European Tour. Värdarna, de kommande tre åren, är Sveriges mest framgångsrika golfspelare genom tiderna på dam- och herrsidan. Prispengarna på 1 500 000 Euro gäller för hela startfältet och tävlingen kommer att ge officiella rankingpoäng för båda tourerna och även poäng i Race to Dubai och Ryder Cup för spelarna på European Tour samt Order of Merit poäng till spelarna på Ladies European Tour.

Evenemanget går in i en ny era i och med att Ryder Cup stjärnan, Henrik Stenson, har bekräftat att han spelar tävlingen de kommande tre åren. Tiofaldige majorvinnaren Annika Sörenstam, som avslutade sin aktiva golfkarriär 2008, kommer spela i tävlingens Pro-Ams. Den svenska golfpubliken kommer att kunna se golfeliten på både dam- och herrsidan i Stockholm nästa år och där tävlingen åren efter byter värdbana 2021 och 2022.